Den oäkta Italienaren
Nu säger vi på lättkränkt.se ifrån!! Vi sätter ner foten!
Vi är på lättkränkt.se är i godan ro i olika grupper på Facebook, när vi trillar in i en matgrupp. Där något påstår sig ha lagat en Pasta Carbonara.
På bilden, taget i ett kök med ett ljus som skriker depression och ångest, ser man en ”Carbonara”, eller ja… Skinksås med lök och spaghetti i samma gryta.
Medlemmen i fråga har nämligen SLAKTAT rätten med både grädde och lök, och har minsann inte alls gjort en Carbonara. Dröjde dock inte lång tid innan en majoritet av gruppen också satte ned foten!

Denna medlem är så pass fräck, och är fullt medveten om sina kriminella handlingar och har till och med erkänt i inlägget att syftet med inlägget var att skapa onödig debatt! Detta tycker vi inte är okej någonstans! Vi är då inte ensamma om att tycka det.
Vi håller dock med Sista kommentaren, om att han är mycket närmare stuvade makaroner med köttbullar, än Carbonara.
ATT GÖRA RÄTT, ÄR VÄLDIGT LÄTT!
Och nu avslutar vi denna bittra inlägg med ett KORREKT recept om hur man faktiskt lagar en ÄKTA CARBONARA!
Du behöver följande:
- 400 gram Spaghetti
- 200 gram pancetta eller guanciale
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 3 dl Grädde
- 3 ägg
- 85 gram Pecorino Romano grovriven
- 4 matskedar olivolja
- Salt
- Peppar
Gör såhär:
- Skär pancettan i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Stek pancettan och vitlöken knaprig i en stor stekpanna. Vispa ihop äggen och blanda med osten.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 1 dl av pastavattnet.
- Lägg pastan i stekpannan med pancettan och vänd runt. Häll över äggsmeten och pastavattnet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta. Strö över svartpeppar och gärna extra parmesan.
Till trådskaparen
GÖR OM! OCH GÖR RÄTT!